west coast swing

Teljesen kezdő intenzív

West Coast Swing Teljesen Kezdő intenzív hét a Savoy Gardenben!

* Időpont: 08.28-09.01. (hétfőtől péntekig) 20.00-21.00-ig,
* Órák száma: 5 x 60 perc
* Egy héten keresztül minden este egy 60 perces óra

A West Coast Swing a legkreatívabb a párostáncok között. Folyamatosan fejlődik, felhasználja más, épp divatos táncok elemeit a salsától a hip-hopon át a zoukig. Improvizációs műfaj, amely nem más, mint egy párbeszéd: bármelyik partner irányíthatja a másikat. Követőként is megengedett a díszítés, a kisebb-nagyobb módosítás, sőt magasabb szinten a visszavezetés is, ami által mindkét félnek ugyanannyi lehetősége nyílik az önkifejezésre, illetve a zene kitáncolására, „láthatóvá tételére”. A cél, hogy a mozdulatok, a figurák minél szorosabb kapcsolatban legyenek a zenével.

Mindezek ellenére a hagyományos férfi-női szerepek itt sem változnak, de kialakulhat egy olyan „beszélgetés”, ahol a felek szinte teljesen egyenlőek. Azért szinte, mert alapvetően a férfi irányít, viszont a nő hozzászólhat vagy akár javasolhat új témát. Az alaptechnikák elsajátítása után pedig a fiúk képesek lehetnek új figurákat alkotni, amik már teljesen a sajátjuk. Az egyéniség kifejezése fontos része ennek a műfajnak. Nincs két egyforma stílusú táncos, mindenkiben van valami egyedi.

És ami talán a legjobb a West Coast Swingben, hogy a legtöbb 4/4-es zenére táncolható, így bármi legyen is az ember kedvenc stílusa, valószínűleg „west coastolható”. Pop, RnB, funky, blues, akusztikus számok, néhány azok közül a műfajok közül, amik leggyakrabban hallhatóak egy-egy buliban.A továbbképzések pedig minden esetben hajnalig tartó bulikkal vannak egybekötve, sokszor versenyzési lehetőséggel vagy a versenyzők csodálásának lehetőségével, kinek milyen kedve van épp. Ezek az események jellemzően nagyon jó hangulatban telnek, ahogy ezt az alábbi videó is mutatja.

Jó zene, jó társaság, modern mozdulatok, mi kell még? 🙂

Amennyiben részt veszel a tanfolyamon 50%-os kedvezményben részesülsz szeptemberben induló West Coast Swing órákon!

* A kurzusra előjelentkezés szükséges 08.23-ig!
* Jelentkezni itt tudsz: http://savoygarden.hu/jelentkezem/
Amennyiben a jelentkezők száma eléri a szükséges minimumot, úgy a kurzushoz előjelentkezés nélkül is lehet csatlakozni, de azért ez esetben mindenképp telefonálj a megelőző napon, hogy összejött-e a létszám.

https://www.facebook.com/events/231358357380817/További információ a honlapunkon: http://savoygarden.hu/tancstilusok/west-coast-swing/