Mi is a BodyWork

 

Ez az óra azért jött létre, mert szerettem volna átadni a saját, több mint tíz éves tánctanulási időm alatt szerzett tapasztalataimat illetve, mert megfigyeltem, hogy az emberek többségének hasonló nehézségei akadnak, amikor új típusú mozgást tanulnak.

Összegyúrtam azokat a technikákat, amiket eddig tanultam és igyekeztem úgy alakítani a tréninget, hogy segítsen mind a mindennapi életben mind a tánctanulásban.

Az órákon kezdetben lassabban haladunk, mint egy átlag táncórán (inkább hasonlóan egy jógaórához), hogy legyen elég idő odafigyelni a részletekre.

A BodyWork a jazz, a balett, a jóga, a Horton, a Graham és más modern technikákon alapulva törekszik a testtudatos mozgás és tánc megtanítására. A mindennapi életben is fontos dolgokat segít elsajátítani, úgyis mint a helyes tartást vagy a tudatos izomhasználatot, táncosként pedig az alapvető technikákat valamint azt a képességet, hogy a kapott instrukciókat gyorsabban tudjuk beépíteni.

Ajánlott mindenkinek, aki még nem táncol, de szeretné elkezdeni, illetve azoknak is, akik már táncolnak, de szeretnék felgyorsítani a fejlődésüket az adott táncban. Szóló és párostáncosoknak egyaránt hasznos.

csajok

Az óra egy 60 perces állandó gyakorlatsorból áll, amit óráról órára tanulunk meg és dolgozunk rajta, tökéletesítjük, hiszen amíg még a sorrendre kell figyelni, addig a technika mindig másodlagos marad, mivel az ember egyszerre többnyire csak egy dologra tud figyelni.

Ez után egy kb 15-20 perces blokk következik, ahol minden alkalommal más témával foglalkozunk, forgásokkal, karmozdulatokkal, izolációval, kombinációkkal és egyéb érdekes és hasznos dolgokkal.

Végül pedig 10-15 perc aktív nyújtás következik, ami elengedhetetlen az izomláz elkerüléséhez és a jó közérzetet is elősegíti, a hajlékonyságról nem is beszélve.